Çiçek Sektörü Japonya Pazarına Açılmayı Hedefliyor

Çiçek Sektörü, Japonya’ya İhracatı Artırmayı Hedefliyor

Geçtiğimiz yıl 141 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren çiçek sektörü, Japonya pazarına girmeyi planlıyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, sektörün kesme çiçek, iç ve dış mekan bitkileri, çiçek soğanları, fide, fidan, çelenk ve yosun gruplarında önemli miktarda ihracat yaptığını belirtti.

Yılmaz, 80 ülkeye 141 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve 2025 hedeflerinin 150 milyon dolar olduğunu dile getirdi. Peyzaj amaçlı meyve fidanlarının yurt dışına gönderilmesinde yaşanan sorunları çözmekte ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

Hedeflerine ilişkin umutlu olduklarını belirten Yılmaz, peyzaj amaçlı meyve fidanları konusundaki gelişmelerin ihracatı artıracağını vurgulayarak, “Bu yıl 150 milyon dolarlık ihracatı aşmayı hedefliyoruz. Japonya pazarı için her şey hazır, tek sorun kargo ücreti” dedi.

Alternatif pazarlar arayışında olduklarını vurgulayan Yılmaz, özellikle Japonya pazarına girmeyi hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Japonya’nın çiçek ithalatında önemli bir pazar olduğunu belirten Yılmaz, “Japonya’ya 2 ay önce UR-GE projesi gerçekleştirdik ve olumlu dönüşler aldık. Bu yıl Japonya’ya çiçek ihraç etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Japonya pazarına açılmaları durumunda yıllık 150 milyon dolarlık ihracatlarını artırabileceklerini dile getiren Yılmaz, sektörün geleceği için umutlu olduğunu kaydetti.

Related Posts

Yargıtay kararı: Tüketici kredisi nedeniyle bankalar emekli maaşına bloke edebilecek

Yargıtay kararı: Tüketici kredisi nedeniyle bankalar emekli maaşına bloke edebilecek

İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı yüzde 50’ye çıkarıldı

İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı yüzde 50’ye çıkarıldı

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Altının onsu ilk yarıda yatırımcısının yüzünü güldürdü

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Şimşek döneminde takibe düşenlerin sayısı 10 katına çıktı

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşenlerin sayısı son iki yılda 10 katına çıktı.

Otomobil devi üretime ara veriyor

TOFAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Bursa’daki üretim tesisinde 28 Temmuz – 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında üretime geçici olarak ara verileceğini bildirdi.