BMW’nin fütüristik elektrikli otomobili sosyal medyayı karıştırdı!

BMW, ürün yelpazesini elektrikli motor ile yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda şirketin tesislerinde yeni bir araç görüldü. Elektrikli motora sahip olacak yeni BMW modelinin coupe segmente hitap edeceği söyleniyor.

Elektrikli BMW coupe modeli yolda

Yeni raporlara göre BMW, Neue Klasse araç platformunu temel alan iki kapılı elektrikli coupe modeli üzerinde çalışıyor. Henüz adı bilinmeyen coupe modeli, BMW tesislerinde pist testlerine tabi tutulurken görüldü.

Neue Klasse platformu, BMW’nin elektrikli araçlar için sıfırdan tasarladığı modüler mimarisini oluşturuyor. Şirketin iddiasına göre, pil paketlerinden artan güç yoğunluğuna kadar geniş ölçekte gelişim vadediyor. Ayrıca hem daha küçük hem de daha verimli elektrik motorlarının önünü açıyor.

BMW’nin yeni coupe modelinde dört tekerlekten çekiş ve hızlanma performansı sağlayan iki elektrik motoru kullanması bekleniyor. Coupe prototipi ile şirket, yıllardır güncellenmeyen iki kapılı spor otomobil segmentine yeniden girmek istiyor.

Neue Klasse’yi kullanacak ilk model olan coupe, p erformans ve teknoloji açısından ürün gamında çıtayı belirleyebilir. Ancak şirketin konfordan performansa odaklandığı söyleniyor. Bu da elektrikli motorların öne çıkacağını gösteriyor.

Elektrik coupe modelinin teknik özellikleri ve piyasaya sürülme tarihiyle ilgili ayrıntılar henüz belirsiz. Ancak ürün gamını elektrifikasyona geçiren BMW’nin önemli bir boşluğunu dolduracak gibi görünüyor.

Peki siz bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir