Ekonomik kriz gıda güvenliğini tehdit ediyor! Ucuza yemek alırken sağlığınızı riske atmayın!

BURSA (İGFA) – Toplu yemek tüketen firmalara seslenen Dönmez, maliyet kaygısının çalışanların sağlığını tehlikeye atmaması gerektiğini belirtti. Başkan Dönmez, “İşverenlerin ucuza yemek alacağım derken hem kendilerinin hem de çalışanlarının sağlığını riske atmaması gerekiyor. Piyasa fiyatlarının çok altında yemek sunan işletmelerden hizmet alırken bir kez daha düşünülmeli,” dedi.

120 LİRANIN ALTINDA 4 KAP YEMEK SATMAK İMKÂNSIZ

Başkan Coşkun Dönmez, mevcut şartlarda ekmek ve salat bar hariç 4 kap yemek fiyatının en düşük 120 lira olabileceğini ve menü çeşitliliğine göre bu rakamın 250 liraya çıkabileceğini söyledi. 120 liranın altındaki fiyata yemek satmanın imkânsız olduğuna dikkat çeken Başkan Dönmez, “Eğer bu rakamın çok altında fiyatlar sunan olursa gıda güvenliği açısından riskler başlar. Yemeklerde tağşiş kaçınılmaz olur. Tüm işletmeler kar etmek kurulur. Ancak imkânsız denilecek fiyatla satış yapılıyorsa bunun altında başka bir şey aramak lazım” uyarısında bulundu.

“ŞÜPHELİ DURUMLARDA YEMEKLERİNİZİ ANALİZE GÖNDERİN”

BUYSAD Başkanı Coşkun Dönmez şüpheli bir durumla karşılaşan işletmelere net bir uyarıda bulundu. Dönmez, “Yemeğin fiyatı inanılmaz derecede düşükse, mutlaka içeriğini sorgulayın. Eğer kullanılan malzemelerden, lezzetten ya da hijyen koşullarından şüphe duyuyorsanız, aldığınız yemekleri mutlaka akredite laboratuvarlarda analiz ettirin. Gıda güvenliği ihmale gelmez, çalışanlarınızın sağlığını korumak için ve hukuki yaptırımlarla karşılaşmamak için gereken önlemleri alın.” dedi.

ARTAN YEMEK VE TAĞŞİŞ TEHLİKESİ

Dönmez, bazı işletmelerin maliyetleri düşürmek için daha önce pişirilmiş ve artan malzemeleri tekrar kullanarak büyük bir gıda güvenliği ihlali yaptığını da belirtti. Dönmez, “Özellikle beyaz et gibi hassas gıdalar, yanlış koşullarda saklandığında hızla bakteri üreterek gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Aynı şekilde süt ve süt ürünlerinde de zehirlenme ve tağşiş riski çok yüksek” dedi.

“FİYAT ODAKLI DEĞİL, GÜVENLİK ODAKLI ALIM YAPILMALI”

Coşkun Dönmez, işletmelere çağrıda bulunarak, “Yemek alımlarında tek kıstas fiyat olmamalıdır. Kaliteli ve güvenilir yemek hizmeti sunan firmalarla çalışmak hem iş sağlığı hem de verimlilik açısından büyük önem taşır. Gıda güvenliği, maliyet hesabından daha önemlidir. Ucuzayemek satın alacağız derken çalışanlarınızın sağlığını tehlikeye atmayın,” ifadelerini kullandı.

Related Posts

‘Sosyal medyadan şehitlere hakaret ettiği’ iddiasıyla tutuklandı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde mağarada metan gazından etkilenip şehit oldukları açıklanan 12 asker hakkında sosyal medya üzerinden provokatif paylaşım yaptığı iddia edilen O.C. (22), tutuklandı.

‘Hepimize görev düşüyor’ dedi: Ekrem İmamoğlu ‘genel başkanlara’ seslendi!

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi partilerin genel başkanlarına seslendiği dikkat çeken bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Aslan kadının kolunu yedi

Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Darling Downs Hayvanat Bahçesi’nde bir kadın, 5 Temmuz sabahı saat 08.30 civarında bir aslanın saldırısına uğrayarak kolunu kaybetti. Olay, hayvanat bahçesinin etoburlar bölgesinde yaşandı. 50’li yaşlardaki …

ABD’nin Teksas eyaletindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi; en az 41 kişi daha kayıp!

ABD’nin Teksas eyaletindeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi; en az 41 kişi daha kayıp!

Annesini bıçakla yaralayan kardeşini öldürdü

Batman’da Boran Güner (24), evde eşiyle tartışırken araya giren annesini bıçakla yaraladı. Ağabeyi A.G. (25) de Boran Güner’i tabancayla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan A.G.’nin yakalanması için çalışma sürüyor.

Semaver, nazarlık, halı: Türklerin eski eşyalarını topluyorlar

Strasbourg’daki Alsas Müzesi, 2027’deki açılışına hazırlanırken Türk toplumuna da çağrıda bulundu: “Kültürel mirasınızı paylaşın, göç hikayeniz yaşasın.”