Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ve Pakistan Arasındaki Gerilim Yükseliyor: Son Durum

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim tırmanıyor. Hindistan ordusu, Keşmir’deki Pahalgam bölgesinde “Sindoor Operasyonu” adı altında Pakistan’a hava saldırıları ve topçu ateşiyle askeri harekat başlattı. Pakistan ordusu ise karşılık verdi.

Saldırılar sırasında 26 Pakistanlı hayatını kaybetti, en az 37 kişi ise yaralandı. Hindistan’daki can kayıpları hakkında net bir bilgi verilmedi ancak Hindistan’ın bir camiiyi vurması büyük tepkiyle karşılandı.

Çatışmalar hala devam ediyor. Pakistan ordusunun hala Hindistan’ın Pooch kasabasına topçu atışı yaptığı bildirildi, ancak çatışmanın büyük ölçüde durulduğu belirtildi.

Hindistan’ın 5 Uçağı Düşürüldü

5 Hindistan Hava Kuvvetleri savaş uçağı sınırda düşürüldü. Hindistan, en az 3 savaş uçağının kaybedildiğini doğruladı. 3 Rafele, 1 MiG-29 ve 1 Su-30 savaş uçağı operasyon sırasında kaybedildi.

Diğer yandan Hindistan, Pakistan’da 9 ‘terör kampını’ yok ettiğini ve vurulan bölgelerin fotoğraflarını paylaştı.

Saldırının Nedeni ve Tepkiler

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Pahalgam saldırısını Pakistanlı cihatçı bir militan grubu olan Lashkar-e-Taiba’nın gerçekleştirdiğini açıkladı. Saldırılara yönelik görüntüleri yayınlayan Hindistan medyası, kampların ‘tamamen yok edildiğini’ belirtti.

ABD, Rusya ve İran gibi ülkeler, çatışmalardan duydukları endişeyi Hindistan ve Pakistan’a iletti. ABD Başkanı Trump, çatışmaları “utanç verici” olarak nitelendirirken ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ise barışçıl çözüm çağrısında bulundu.

İsrail’in Hindistan elçisi Reuven Azar ise ‘İsrail’in Hindistan’ın kendini savunma hakkını desteklediğini’ açıkladı.

İki Ülke Arasındaki Gerilim Sürüyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin gerilimin tırmanması üzerine Hırvatistan, Norveç ve Hollanda ziyaretlerini ertelediği açıklandı. Pakistan Başbakanı Şehbaz Şerif ise ulusa yakında sesleneceğini duyurdu.

Pakistan’ın başkenti Islamabad’daki okullar ve kolejler güvenlik nedeniyle kapatıldı. İki ülke arasındaki gelişmeler uluslararası toplumun endişesine neden oldu ve itidal çağrıları yapıldı.

Related Posts

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Netanyahu: Amacımız Orta Doğu’nun çehresini değiştirmek

Netanyahu: Amacımız Orta Doğu’nun çehresini değiştirmek

İş insanı Pınar Eczacıbaşı yaşamını yitirdi

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucu Başkanı Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti.

Almanya’nın yeni başbakanı belli oldu

Ayrıntılar geliyor…

CHP’li Karasu’dan ‘Atatürk Havalimanı’ tepkisi: ‘Adınız da sözünüz de yalan’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Atatürk Havalimanı Terminal Binalarının “teknopark” ilan edilmesine tepki göstererek, “Utanmadan terminal binalarını ‘teknopark’ ilan edip, İstanbul’u küresel düzeyde bir girişimcilik merkezi yapacağınızı iddia ediyorsunuz. Teknoloji özerk ve bilimsel üniversiteyle gelişir, teknopark inşa ederek değil” ifadesini kullandı.

Erdoğan: Türkiye’de medya artık eskisinden daha özgür

Erdoğan, “Manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Türkiye’de medya artık eskisinden daha özgür” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir