İthal angus Türk derisini bozdu

Türkiye’de Kırmızı Et ve Süt Piyasasındaki Artış Hayvan İthalatını Zorunlu Hale Getiriyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde 15 milyon büyükbaş ve 50 milyon civarında küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu rakamlara rağmen, kırmızı et ve süt piyasasındaki artış nedeniyle her yıl hayvan ithalatı zorunlu hale gelmektedir.

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı ve İDMİB Başkan Yardımcısı Burak Uyguner, canlı hayvan ithalatının Türk derisinin kalitesini olumsuz etkilediğini belirtmektedir. Uyguner, yerli hayvanlar ile Güney Amerika’da yetişen hayvanlar arasında cilt kalitesi ve diğer özellikler açısından önemli farklılıklar olduğunu vurgulamaktadır. Bu durum, Türkiye’deki ham deri kalitesine olumsuz yansımaktadır ve ihracatçıları zor durumda bırakmaktadır.

Uyguner, hayvan atıklarını katma değere dönüştürdüklerini belirterek, “Atıklardan gübre üretiyoruz ve hayvan kılı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Türkiye, yumuşak şekerleme ve helal jelatin üretiminde önemli bir konuma gelmiştir. Ülkemizde şu anda 4-5 firma jelatin üretimi yapmakta olup, jelatin ve kolajen ihracatı 126 milyon dolara ulaşmıştır. Sektörün geçtiğimiz yılki toplam ihracatı ise 340 milyon doları geçmiştir” şeklinde konuşmuştur.

Related Posts

Küresel dengeyi sarsacak adım mı geliyor? Piyasalar kararı bekliyor

İran Parlamentosu Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasını onayladı. Son kararı ise İran dini lideri Hamaney, verecek. Bu kararın piyasalara etkisi ne olacak? Petrol, altın, dolar ve borsada son durum ne? İşte detaylar…

Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşunun borcu dudak uçuklattı

Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu olan ve bünyesinde TORKU gibi önemli bir markayı da barındıran Konya Şeker’in borcu dudak uçuklattı. Şirketin 67 milyar 835 milyon 516 bin borcu olduğu öğrenilirken, bağımsız denetçi tarafından yapılan denetimde, “İşletmenin sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi şüphe oluşturacak bir belirsizlik olduğu” görüşüne verildi.

Sigara ve tütün ürünlerine dev vergi zammı hazırlığı

Yeni hazırlanan tasarıya göre, tütün ürünlerine uygulanan vergilerde ciddi artışlar öngörülüyor. 1.000 adet sigara için belirlenen asgari vergi miktarının yaklaşık %139 oranında artırılarak 215 euroya kadar yükselmesi bekleniyor. Kıyılmış tütün …

Altını sollamaya başladı: Gümüşte tarihi yükseliş trendi!

Ortadoğu’daki jeopolitik gerilimler güvenli liman talebini artırdı. Gümüş, yatırımcıların odağında yükseliş trendi yakaladı. Altın ise geçici bir duraklama sürecinde.

Erdoğan: Teknoloji ve savunmaya destek 500 milyar TL’ye çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında “Orta yüksek ve yüksek teknolojili yatırımlar için ‘Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı’nın büyüklüğünün 500 milyar liraya çıkarıldı.” ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da Erdoğan’ın söylediklerini değerlendirdi.

19 milyon müşterinin alışveriş röntgeni hazır

Boyner Grup’un dijital icadı olarak 2015 yılında yola çıkan Hopi, 10’uncu yılında perakende sektörüne yönelik “Hopi Perakende Raporu 2024”ü tanıttı.