Köylerdeki çocukların eğitim hakkından tasarruf!

Milli Eğitim Bakanlığı Köy Okullarında Taşımalı Eğitim Düzenlemeleri Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Fatih Karakullukçu’nun imzasını taşıyan ve 14 Mart 2025 tarihli olan “2025-26 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim Planlamasında Dikkat Edilecek Hususlar” başlıklı talimat, Teftiş Kurulu, Strateji Geliştirme ve Bilgi İşlem Kurulu ile 81 il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi.

EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİKLER

Son 5 yılda 22.7 milyar TL harcanan taşımalı eğitim için MEB, köy çocuklarının okullara ulaşımını ‘Sorunsuz’ ve ‘Ekonomik’ koşullarda sağlamayı hedefliyor. İklimi elverişsiz, öğrenci taşıma maliyeti yüksek olan ilçelerde, Taşımalı Eğitim Komisyonları belirli kararlar alacak. Zorunlu eğitim çağındaki çocuk sayısı belirlenerek, okulların açılıp kapanması konusunda kararlar alınacak. Uzak köylerdeki öğrenciler için taşıma sınırı 30 km’ye düşürüldü ve maliyet unsurları göz önünde bulundurulacak.

ARAÇ SAYISI AZALTILACAK

Karakullukçu imzalı talimatta, ekonomik olmayan taşımalı eğitim durumlarında köy çocuklarının yatılı okullara ve pansiyonlara yerleştirileceği belirtiliyor. Öğrencilerin taşınması konusunda ekonomik faktörler göz önünde bulundurulacak ve araç sayısı azaltılacak. Eğer tüm öğrenciler yatılı okullara sığmazsa, geride kalanlar için de taşıma hizmeti sağlanacak.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Fatih Karakullukçu

Köy Okullarında Yaşanan Öğretmen Sorunu

Diyarbakır-Sur İlçesi’ndeki Zorova İlkokulu’nda yaşanan öğretmen sorunu dikkat çekiyor. Sur ilçesine 22 km uzaklıkta bulunan okula, sözleşmeli bir öğretmen alımı yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlik için başvuracak adaylardan belirli bir mesafe kat etmeyi kabul etmelerini istiyor, aksi halde başvuruları kabul edilmeyecek.

Fen Lisesi ve İmam Hatip Öğrencileri İçin Taşıma Düzenlemeleri

MEB’in getirdiği yeni düzenlemelerle Anadolu ve meslek liseleri ile fen liselerinde okuyan öğrenciler, yaşadıkları yer dışında olsa bile taşınabilecekler. Ancak, toplu taşıma olmadığı durumlarda taşıma hizmeti sağlanacak. İmam hatip okullarına gitmek isteyen öğrenciler ise belirli koşullara tabi tutulacak.

Ücretsiz Taşıma Hizmetinden Yararlanan Çocuk Sayısı Artıyor

Türkiye genelinde bir milyonu aşkın çocuk, köyden kente eğitim almak için taşımalı eğitim hizmetinden faydalanıyor. Hangi yaş grubundaki öğrencilerin taşımalı eğitimden yararlandığına dair detaylar da paylaşıldı.

Köy Okullarındaki Taşımalı Eğitimde Yapılan Değişiklikler

MEB’in aldığı yeni kararlar doğrultusunda, köy okullarında eğitim almak isteyen çocuk sayısının belirli kriterlere göre değerlendirileceği duyuruldu. Köylerdeki engelli öğrencilerin eğitim erişimi ve taşıma hizmetlerine ilişkin ise ayrıntılı bilgiler paylaşılmadı.

Related Posts

Mutlak butlan ne demek? CHP Kongre davasından Mutlak butlan kararı çıkarsa ne olur?

Mutlak butlan davası, CHP Kongresi kararını bekleyen pek çok vatandaşın yakından takip ettiği konu olmaya başladı. Hukuki bir işlemin baştan itibaren kanuna, kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı olması gibi ciddi ve düzeltilemez eksiklikler taşıması nedeniyle tamamen geçersiz sayılmasını ifade eden mutlak butlan, CHP Kongresinin hiç yapılmamış kabul edilmesi gibi sonuçlar doğurabilecek. Mutlak butlan durumunda, mahkeme bu durumu kendiliğinden (re’sen) araştırır ve dikkate alır; tarafların bunu ileri sürmesine gerek yoktur. Peki, CHP için mutlak butlan ne demek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, askeri öğrenci olabilme hayaliyle tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, 2025 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Milli savunma Üniversitesi tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Bodrum’da 4. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri düzenlendi

Bodrum’da 4. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri düzenlendi

ÖSYM GÖREVLİ ÜCRETLERİ 2025 YKS SINAVI || ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL? Salon başkanı ücreti ne kadar?

Üniversite sınavı 2025 TYT oturumu sona erdi. 22 Haziran’da ise 2025 YKS AYT ve YDT oturumları gerçekleşecek. YKS görevli ücreti 2025 ne zaman yatar sorusu sınavda görev alan öğretmenlerin odaklandığı konulardan oldu. Gözetmen, salon başkanı, gözetmen yardımcısı, bina sınav sorumlusu gibi görevlerde bulunanlar ÖSYM sınav görevli ücretleri araştırmalarına hız kazandırdı. Sınav görevli ücretleri de bu sınavlarda yer alan kişilerin hesaplarına belirlenen tarihlerde yatırılıyor. Gözler şimdi ÖSYM görevli ücreti ödeme tutarları ve tarihlerine çevrildi. Peki, ÖSYM sınav görevli ücretleri kaç TL? ÖSYM salon başkanı ücreti ne kadar? İşte, ÖSYM görevli ücretleri 2025

YKS sınav süresi ve oturum saatleri 2025 | YKS ne zaman yapılacak, saat kaçta? TYT, AYT, YDT kaç dakika, YKS ne zaman? ÖSYM sınav takvimi! İşte üniversite sınavı saatleri!

YKS sınavı saat kaçta 2025? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) bu sene 21-22 Haziran’da düzenlenecek. 1 milyon 185 bin 260 erkek olmak üzere 2,5 milyon adayım katılım sağlayacağı söz konusu sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek. TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi, AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri, YDT’de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılacak testler adaylara yöneltilecek. Adayların sınava girebilmeleri için 2025-YKS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportunun aslını yanlarında bulundurmaları gerekecek. Peki, YKS saat kaçta, ne zaman yapılacak, Y

Deprem bölgesinden gelen gençler Varaka Kağıt’ta geleceğin teknoloji ile tanıştı

Balıkesir Üniversitesi’nde anlamlı bir eğitim seferberliği başladı. TÜBİTAK 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları desteğiyle yürütülen ve Balıkesir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Görünmeyen Dünyada Yolculuk 3” projesi, geleceğin bilim insanlarını nanoteknolojinin büyülü dünyasıyla buluşturuyor.