Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz Sıcaklarında Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp ve damar hastaları için önemli riskler içeriyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, yaz sıcaklarının kalp için tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, kalp hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

‘Yaz Aylarında Kalp Riski Artıyor’

Prof. Dr. Köksal, yaz mevsiminde vücudun normalden daha fazla çalıştığını belirterek, terleme ve vücut ısısının artmasıyla su ve mineral kaybının da arttığını söyledi. Bu durumun özellikle kalp hastaları için risk teşkil ettiğini ifade eden Köksal, kalp hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kalp Hastalarının Alması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında sıvı tüketimine özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Özellikle stent takan hastaların yeterli sıvı alımına dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirten Köksal, alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

‘Su Tüketimi Hayat Kurtarır’

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında daha fazla su içmeleri gerektiğini belirterek, günlük su tüketiminde artış yapmanın faydalı olabileceğini söyledi. Ayrıca aşırı sıcaklarda güneşe maruz kalmamaya özen gösterilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Ani Fenalaşma Durumunda Yapılacaklar

Yaz sıcaklarında ani fenalaşma durumunda yapılması gerekenleri de açıklayan Köksal, baş dönmesi veya bayılma durumunda hastanın ayaklarını yüksekte tutarak bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca serin bir yere geçmek ve soğuk kompres uygulamak da faydalı olabileceğini sözlerine ekledi.

Yüksek sıcaklıkların gençleri de etkileyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, özellikle kalp hastalığı riski taşıyan genç bireylerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ayrıca yaz aylarına girerken kardiyoloji muayenesi yaptırmanın önemine değindi.

Related Posts

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Yeni keşif tarihi yeniden yazdıracak: Yaşamın nasıl başladığına dair bilgiler ters yüz oldu

Bilim insanlarının elde ettiği son bulgular, yaşamın kökenine dair ezberleri bozdu. Milyarlarca yıl öncesine uzanan izler, Dünya’daki ilk canlılığın sanılandan çok daha önce ve farklı koşullarda ortaya çıkmış olabileceğini gösteriyor.

Uzmanı uyardı: Günde 100-150 gramın üzerinde et tüketmeyin

Uzman diyetisyen, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara sağlıklı beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Bayram sofralarında sıkça tüketilen kırmızı etin, doğru şekilde pişirilmesi ve dengeli tüketilmesi gerektiğine dikkat çekip özellikle kronik rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Kırklareli’nde sağlıklı yaşam ve kan bağışı etkinliği düzenlendi

Kırklareli’nde, sağlıklı yaşam bilincini artırmak ve kan bağışını teşvik etmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Yürüyüş, 13 kanser türüne karşı koruyucu

Oxford Üniversitesi’nde yapılan kapsamlı bir araştırma, günlük yürüyüşün kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. 85 binden fazla kişinin verilerine dayanan çalışmaya göre, atılan adım sayısı arttıkça 13 farklı kanser türüne yakalanma riski düşüyor.