İthal angus Türk derisini bozdu

Türkiye’de Kırmızı Et ve Süt Piyasasındaki Artış Hayvan İthalatını Zorunlu Hale Getiriyor

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde 15 milyon büyükbaş ve 50 milyon civarında küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu rakamlara rağmen, kırmızı et ve süt piyasasındaki artış nedeniyle her yıl hayvan ithalatı zorunlu hale gelmektedir.

Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Başkanı ve İDMİB Başkan Yardımcısı Burak Uyguner, canlı hayvan ithalatının Türk derisinin kalitesini olumsuz etkilediğini belirtmektedir. Uyguner, yerli hayvanlar ile Güney Amerika’da yetişen hayvanlar arasında cilt kalitesi ve diğer özellikler açısından önemli farklılıklar olduğunu vurgulamaktadır. Bu durum, Türkiye’deki ham deri kalitesine olumsuz yansımaktadır ve ihracatçıları zor durumda bırakmaktadır.

Uyguner, hayvan atıklarını katma değere dönüştürdüklerini belirterek, “Atıklardan gübre üretiyoruz ve hayvan kılı ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Türkiye, yumuşak şekerleme ve helal jelatin üretiminde önemli bir konuma gelmiştir. Ülkemizde şu anda 4-5 firma jelatin üretimi yapmakta olup, jelatin ve kolajen ihracatı 126 milyon dolara ulaşmıştır. Sektörün geçtiğimiz yılki toplam ihracatı ise 340 milyon doları geçmiştir” şeklinde konuşmuştur.

Related Posts

Sağlığa zararlı oyuncak toplatılıyor: Ticaret Bakanlığı satışı durdurdu

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu belirlenen bir oyuncağın satışını yasakladı.

Bakan Uraloğlu: 17 milyon IP adresini sürekli tarıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Siber olaylara karşı Türkiye, Avrupa’da ve dünyada rol model olan ülkelerden bir tanesi. 17 milyon IP adresini sürekli tarıyoruz, her gün 24 saat. Günde yüzlerce zararlı büyük saldırı girişimini de engelliyoruz.” dedi.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …

e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir